Contactgegevens vereniging
Informatie voor aspirantleden
Leiding en bestuur
De speltakken
Vacatures
Geschiedenis van de Gelre groep
Formulieren in- en uitschrijving leden


Eerstkomende activiteiten
Sinterklaasfeest voor Bevers en Welpen
(2-12-2017)
Groepsraad
(5-12-2017)
Winterwandeling Posterenk
(9-12-2017)


Home - Geschiedenis van de Gelre groep
De Gelre Groep is direct na de tweede wereldoorlog opgericht door de heer C. Lina, toen onderwijzer in Twello. Als oprichtingsdatum houden we 1 juni 1945 aan hoewel de opkomsten in werkelijkheid al eerder begonnen.

In de loop der jaren is de Gelre groep in zeer uiteenlopende onderkomens gehuisvest geweest. Zo werd er begonnen in een verbouwd kippenhok aan de Rijksstraatweg. Via een schaapskooi op de Kleine Noordijk en diverse zaaltjes in cafés kan men in de vijftiger jaren terecht in een noodwoning uit de 2e wereldoorlog gelegen aan de Binnenweg. Toen het pand zo bouwvallig werd dat opkomsten er nauwelijks meer mogelijk waren, werd in 1978 uitgeweken naar de boerderij gelegen aan Achter `t Holthuis 4. Deze boerderij kwam beschikbaar voor de Gelre groep omdat de gemeente Voorst de boerderij met omliggende landbouwgrond had aangekocht om daar sportvelden aan te leggen voor 2 Twellose sportclubs. Na een flinke verbouwing kon het achterhuis van de boerderij in 1980 officieel in gebruik worden genomen door de Gelre groep. In 1994 volgende nog een flinke verbouwing toen ook het voorhuis voor de groep beschikbaar kwam.

Sindsdien is de groep flink gegroeid met een absoluut hoogtepunt rond 1995 met ruim 250 leden. Anno 2017 telt de groep ongeveer 160 leden in 9 zogenoemde speltakken. Op 24 november 2012 heeft de Gelre groep een geheel nieuw, ruim en licht, clubhuis betrokken aan de Stinzenlaan 80 in Twello. Een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van de groep!Er zijn nog geen links en/of downloads beschikbaar bij dit onderwerp.