Contactgegevens vereniging
Informatie voor aspirantleden
Leiding en bestuur
De speltakken
Vacatures
Geschiedenis van de Gelre groep
Formulieren in- en uitschrijving leden


Eerstkomende activiteiten
Sinterklaasfeest voor Bevers en Welpen
(2-12-2017)
Groepsraad
(5-12-2017)
Winterwandeling Posterenk
(9-12-2017)


Home - Leiding en bestuur
De Gelre groep bestaat uit een vereniging en een beheerstichting voor het gebouw.
 
De vereniging
Binnen de vereniging maken ongeveer 30 vrijwilligers het mogelijk dat de kinderen en jongeren elke week een nieuwe uitdagende activiteit beleven. Zij zijn als het ware de reisleiders binnen de Scoutingwereld, de bedenkers van het avontuur. Een groot deel van onze vrijwilligers doet dit als leidinggevende. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief in het verenigingsbestuur en in ondersteunende functies.

Het is altijd ons streven geweest om binnen de leidingteams een evenwichtige leeftijdsopbouw te hebben. Het doel is om leidingteams samen te stellen uit jongeren en volwassenen. De leidinggevenden van de Gelre Groep worden door Scouting Nederland opgeleid. Na een basistraining blijven zij zich verder ontwikkelen met gespecialiseerde vervolgtrainingen. Hoewel dit allemaal serieus lijkt (en ook is) staat ook voor de leiding steeds het plezier voorop. Ze doen het tenslotte vrijwillig en niet betaald!.
 
De beheerstichting
De beheerstichting heeft een bestuur dat momenteel uit 5 leden bestaat. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het clubhuis. Volgens de statuten van de stichting wordt het bestuur gevormd uit leden waarvan de meerderheid ook uit de vereniging komt. Zo wordt de betrokkenheid van de stichting bij de vereniging gewaarborgd. Het onderhoud en beheer wordt uitgevoerd door een aantal vrijwilligers dat door het stichtingsbestuur wordt aangestuurd. 

Zie voor de contactgegevens van de leiding en het bestuur het tabblad 'contact'.
 Er zijn nog geen links en/of downloads beschikbaar bij dit onderwerp.