Aktuele albums
Archief


Archief

Foto's zelfwerkzaamheid week 36, 37 en 38
In week 36 is de vloerbedekking gelegd in de speltakruimtes en de leidingkamer, mooi blauw met een spikkeltje. Nu maar mooi schoon zien te houden. In de weken 37 en 38 is er verder gegaan met het bestraten rond het clubhuis. Dat is nu bijna klaar. De gemeente doet het stuk van de weg naar het hek. Ook hebben stam- en roshleden hard gewerkt aan het inrichten van hun eigen ruimtes. Dat dreigt erg mooi te worden!
Foto's zelfwerkzaamheid week 35

Deze week is er veel werk verzet op het buitenterrein. Het zand is er door Ron ingereden met de shovel en in de week hierna is door een stratenmakersbedrijf  de grond geegaliseerd en zijn de stoepranden aangebracht. Leden van de groep zijn vervolgens gestart met het leggen van de klinkers. Op 1 september is al een heel stuk bestrating gelegd! Zaterdag 15 september wordt hiermee verder gegaan. Binnen is de keuken geplaatst en is er verder geschilderd. De stam- en roshruimte worden nu ook ingericht.

Foto's zelfwerkzaamheid week 31-33

De afgelopen weken is er weer druk gewerkt in en om het nieuwe clubhuis. Zie de foto's.

Foto's zelfwerkzaamheid week 30
Ook op zaterdagen 21 en 28 juli is er weer flink geklust! In en om het clubhuis. Zie bijgaande foto's.
Foto's nieuwbouw: afwerken in eigen beheer

Na de oplevering van het nieuwe gebouw door de firma's Dijkhof en WKZ op 11 juli j.l. moet er nog veel zelfwerkzaamheid verricht worden. O.a. de hele aansluiting van verlichting en lichtknoppen, plaatsen van de binnendeuren, verf- en behangwerk en het buitengebeuren.

Op de foto's o.a. de stenen voor de bestrating, Marco die z'n vakantie nuttig maakt door de verlichting te plaatsen en de deuren die nog geplaatst moeten worden.

Foto's nieuwbouw week 17 en 18

Week 17: de steigers zijn helemaal weggehaald, buitenverlichting is aangebracht. Op zaterdag is begonnen met het tegelwerk, o.a. in de keuken.
Vrijwilligers van de groep zijn zaterdag ook gestart met het plaatsen van het hek. De kapschuur schiet al aardig op.

Week 18: bouwbedrijf Dijkhof en installatiebedrijf WKZ zijn druk bezig geweest met het verder afbouwen van het gebouw. 

Groepsweekend 9 en 10 juni 2012
Het laatste groepsweekend in en rond de boerderij! Zie voor een inhoudelijk verslag onder 'nieuws'.
Foto's nieuwbouw week 15 en 16

Week 15: de damwand is helemaal geplaatst, ook achter de kapschuur. De boeien langs het dak zijn geplaatst en er is druk gewerkt aan de installaties.

Week 16: het houtwerk voor de grote ruimte is geplaatst, de boeien rondom het gebouw zijn af. De meeste steigers zijn nu verwijderd omdat het balkon en de trap geplaatst gaan worden.
De " firma Kolkman en zonen" zijn druk om de kapschuur af te bouwen. De eerste planken zijn geplaatst die als wanden dienen. 

Foto´s nieuwbouw week 13 en 14

Week 13: de zelfwerkzaamheid door eigen leden is zeer goed verlopen. Dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers zijn alle leidingen voor de vloerverwarming gelegd. Donderdag 17 mei waren alle leidingen al gelegd. De vrijwilligers die op vrijdag, zaterdag en zondag ingezet zouden worden waren niet eens meer nodig. Allen die meegeholpen hebben hartelijk dank!

Week 14: deze week is er verder gemetseld aan de buitenmuren en is de dakbedeking aangebracht. 

Foto's nieuwbouw week 11 en 12
Week 11: de zijmuren van het gebouw worden gemetseld.
Week 12: er is verder gemetseld aan de muren en het dak is geplaatst. Eigen leden van de groep zijn begonnen met het leggen van de buizen voor de vloerverwarming. Een flinke klus die volgend weekend klaar moet zijn, zo wordt er geld bespaard door zelfwerkzaamheid!
foto's nieuwbouw week 9 en 10

In week 9 is de staalconstructie van zowel de kapschuur als het clubgebouw geplaatst. Op de eerste verdieping kun je nu goed zien hoe de stam- en explorerruimtes worden, evenals het overdekt terras.

In week 10 is begonnen met het metselwerk en zijn de kozijnen geplaatst.
Tevens is de familie Kolkman, bestaande uit vader Bert en zonen Leon en Thijs begonnen met het afbouwen van de kapschuur. De aannemer heeft de vloer en de stalen balken geplaatst. Om geld te besparen hebben Bert, Leon en Thijs aangeboden om de schuur af te bouwen. Wij zijn daar als Gelre groep erg blij mee!

Foto's nieuwbouw week 7 en 8
Week 7: Dijkhof is begonnen met het stapelen van de betonblokken die samen de binnenmuren gaan vormen. Donderdag zijn de breedplaat vloerdelen gelegd en zijn de stempels geplaatst. Vrijdag is begonnen met het aftekenen van het leidingwerk (electra en dergelijke).
Week 8: er is verder gewerkt aan de leidingen en aan de verdiepingsvloer.
Foto's nieuwbouw week 5 en 6
Week 5: het beton voor de vloer op de begane grond is gestort. Ook is de damwand, waartegen de geluidswal komt te liggen, gestort.
Week 6: isolatie aangebracht tegen damwand. Daarnaast is de fundering voor de kapschuur gelegd.
Foto's nieuwbouw week 3 en 4
Week 3: Het beton wordt gestort voor de fundering.
Week 4: Er worden leidingen aangelegd die straks onder de vloer komen. Het informatiebord is geplaatst.
Foto's nieuwbouw clubhuis week 1 en 2
Week 1: de grondwerkzaamheden zijn gestart
Week 2: wit zand wordt opgebracht
Algemeen - Koninginnedag
Foto's van de Doemarkt op Koninginnedag 2012
Algemeen - St. Joris kampvuur 2012
Een aantal foto's van het St. Joris kampvuur dat op zaterdag 21 april is gehouden.
Algemeen - Zwemmen 2012
Foto's van het zwemfestijn (7 april 2012).
Algemeen - Scout-Xperience 2012
Foto's van de Scout-Xperience op 31 maart in het centrum van Twello.
Algemeen - Boerenkoolfeest 2012
 Foto's van het Boerenkoolfeest op 28 januari 2012.Picasa Albums Gelre Groep