Alles over de nieuwbouw
Sponsoring nieuwbouw
Nieuwsbrieven
EHBOAan de linkerkant vind je meer nieuwtjes over Scouting Gelre Groep

Sinterklaasfeest 2 december 2017
Ook dit jaar hebben Sinterklaas en zijn Pieten beloofd om weer een bezoek te brengen aan de Bevers en Welpen van de Gelre groep. Wij verwachten hen kort na 14.00 uur. Muziekvereniging Excelsior verzorgt weer de muzikale omlijsting, waarvoor onze hartelijke dank alvast!

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas

Zwemfestijn 11 november 2017
Ook in 2017 is er weer een zwemfestijn voor alle leden, leiding en bestuur van de Scouting Gelre groep. Start om 16.00 uur, einde rond 18.00 uur. Natuurlijk in zwembad de Schaeck in Twello.Afbeeldingsresultaat voor zwemmen

Leidingavond 4 november 2017
Op zaterdagavond 4 november organiseerde de stam dit jaar de leidingavond voor alle betrokkenen bij de Gelre groep. Ongeveer 30 vrijwilligers stonden om 20.00 uur te trappelen om aan de activiteit te beginnen. Dit was een tocht met opdrachten. Niet een ouderwetse maar 1 die gebruik maakte van de moderne communicatiemiddelen. Opdrachten doorgeven per mobiel, nieuwe locaties via Google Maps en bewijzen/foto's door appen naar de jury. Leuk in elkaar gezet door de jonge stamleden. Dank daarvoor! Tegen 23.00 uur was iedereen terug en kon de afterparty starten. Hier kwamen ook nog veel vrijwilligers op af die niet mee deden met de avondactiviteit. En het bleef nog lang onrustig in ons clubhuis!

Halloween-kamp Bevers en Welpen
Ook dit jaar was er weer een reuze spannend Halloween-kamp voor onze Bevers en Welpen! Het was een spannend maar vooral leuk weekend met allerlei leuke activiteiten. Het clubhuis was weer heel griezelig ingericht met veel spinnenwebben, spinnen, pompoenen en spoken. Ook een keer zo'n leuk weekend meemaken? Kom dan meedoen bij de Scouting Gelre groep. Kijk onder 'speltakken'in het menu voor meer informatie.
Voor meer foto's: kijk in 'Foto-album'.  


Open opkomsten geweest maar je bent altijd welkom!
Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 september waren er open opkomsten bij de Scouting Gelre groep. Er was gelukkig veel belangstelling maar als jij de open opkomsten gemist hebt kun je altijd een keer aan komen in ons clubhuis, Stinzenlaan 80.
Op een woensdag : bij de woensdagscouts, jongens en meisjes van 11-14 jaar. Van 19.00 tot 20.30 uur
Op een vrijdag : bij de vrijdagscouts, jongens en meisjes van 11-14 jaar. Van 19.00-21.00 uur
Op een zaterdag: bij de Bevers, jongens en meisjes van 5-7 jaar. Van 14.00 tot 15.30 uur of
Zaterdag 16 sept.: bij de zamiwelpen, jongens en meisjes van 7-11 jaar. Van 14.00-16.00 uur of
Zaterdag 16 sept.: bij de Shantiwelpen, meisjes van 7-11 jaar. Van 14.00-16.00 uur.

We hopen je te mogen begroeten!

Afsluiting seizoen 1 juli 2017
Het einde van het seizoen 2016-2017 is gevierd met allerlei sportieve activiteiten zoals kloot schieten, flessenvoetbal en touwtrekken. Hierna was het tijd voor het overvliegen van die jeugdleden die naar de volgende leeftijdsgroep gaan na de zomer. Dit keer moesten de overvliegers over een bak water slingeren aan een touw. Niet iedereen haalde de overkant met droge voeten!
De middag werd afgesloten met een barbecue waarvoor ook de ouders waren uitgenodigd. Een leuke middag!
En nu is het tijd voor een heerlijke zomervakantie met hopelijk veel mooi weer!

Dodenherdenking 4 mei
Op donderdag 4 mei is er de jaarlijkse dodenherdenking bij het monument op het Holthuis. Beide scoutinggroepen nemen deel aan de Stille Tocht die om 19.15 vanaf het Marktplein start. Leden van de Gelre groep worden verzocht in compleet uniform mee te lopen!


Afbeeldingsresultaat voor dodenherdenking twello

Daarnaast verzorgen een aantal scouts weer de erewacht bij het monument.

Koningsdag 2017
Dit jaar neemt de Gelre groep alleen deel aan het vlag hijsen tijdens de aubade. De leden worden niet verwacht bij de aubade, je mag natuurlijk altijd komen kijken! Wel verwachten we iedereen op het Dorpsplein (of Marktplein bij slecht weer) voor de doe-activiteiten die de beide scoutinggroepen uit Twello weer organiseren. Dit is van 10.00-13.00 uur.

Sint Joris kampvuur
Op zaterdag 22 april was het weer tijd voor ons jaarlijkse Sint Joris kampvuur. Dit keer weinig zang maar des te meer theater! Zo verscheen St. Joris te paard die de draak, die op het dak van ons clubhuis was geland en daar stoom zat te blazen en te brullen, heeft verslagen. Ook werden nog enkele mensen te grazen genomen in toneelstukjes waarbij ze uiteindelijk niet droog bleven. De aankleding was prachtig, alles in Middeleeuwse sfeer en muziek! Dank aan Bob en allen die hem geholpen hebben!


 Afbeeldingsresultaat voor st joris

Scout-it-out
Zaterdag 25 april was het weer tijd voor Scout-it-out in het centrum van Twello. Een activiteit om ons weer te presenteren aan de bevolking van Twello. Dat is prima gelukt, door het fraaie weer zaten de terrassen vol. Dit jaar een speurtocht door het dorp met op een aantal plaatsen een "vos" die gezocht moest worden, o.a. een Kerstman, oud mannetje, takkenwijf en verpleegster. Alle vossen en leiding dank voor jullie inzet! 

Geweldig gebaar van Brasserie - Restaurant Korderijnk 
In 2016 bestond Brasserie - Restaurant Korderijnk in Twello maar liefst 100 jaar! Dit werd gevierd met allerlei activiteiten waaronder de publicatie van een speciaal magazine. De eigenaren bedachten dat ze dit magazine wilden verkopen aan klanten, relaties en leveranciers en om de opbrengst van de verkoop aan de twee scoutinggroepen in Twello te schenken met als specifieke doelgroep de jeugdleden. Een geweldig initiatief dat veel geld opleverde! Onder het genot van een hapje en een drankje, want gastvrij zijn ze zeker bij Korderijnk, ontvingen beide scoutinggroepen elk een cheque van euro 856,25.
De leden, leiding en bestuur van de Gelre groep danken Korderijnk van harte voor dit prachtige initiatief en bedrag. Bestuur en leiding gaan nadenken hoe het bedrag besteed gaat worden, de jeugd gaat er zeker van genieten.

Boerenkoolfeest op 28 januari 2017
Het boerenkoolfeest is weer geweest. In de middag was er een leuk programma voor de bevers en welpen. Om 17.00 uur kwamen de oudere leden en de ouders die zich hadden opgegeven om mee te eten. De kookploeg had een zeer smakelijke maaltijd bereid met goede worst, uitjes en augurken. Dank daarvoor! Een aantal leidinggevenden nam afscheid en Ron Nieuwenhuis werd in het zonnetje gezet omdat hij al 25 jaar leidinggevende is. Ook doet Ron al jaren het magazijn. Dank voor je grote inzet Ron! Na de maaltijd gingen de jongere leden huiswaarts en was er nog een uitdagend programma voor de scouts en explorers: The Hunt.
Na een korte nachtrust en een ontbijt gingen ook deze leden naar huis.
Dank aan allen die geholpen hebben om dit boerenkoolfeest weer tot een succes te maken!

Afbeeldingsresultaat voor boerenkool

Open dag op zaterdag 7 januari 2017 sfeervolle bijeenkomst!
Met dank aan de vers gevallen sneeuw waren de Gelre Winterspelen zeer geslaagd. Goede deelname, leuke winteractiviteiten, warme chocolademelk en broodjes knakworst! Door de sneeuw konden de kinderen lekker ravotten in de  sneeuw en sneeuwballen gooien. Een perfecte middag!

Sinterklaas en Pieten op bezoek bij Bevers en Welpen
Op zaterdag 3 december ontving de Gelre groep hoog bezoek: Sinterklaas en een aantal Pieten. Ze kwamen wel met zeer speciaal vervoer: een megagrote shovel met een luxe bank in de bak waarop met gemak zowel Sinterklaas als 3 Pieten plaats vonden. Onder muzikale begeleiding van Excelsior zongen alle kinderen de Sint en zijn Pieten toe. Er volgde een leuk programma voor eerst alle kinderen samen en later per speltak. Wij hopen volgend jaar de Sint en zijn Pieten weer te mogen ontvangen en danken hen nu voor hun bezoek!

Griezelweekend Bevers en Welpen
De leiding van de Bevers, de Shantiwelpen en de Zamiwelpen organiseerden in het weekend van 19 en 20 november een griezelweekend voor de jeugdleden. Veel bevers en welpen kwamen zeer griezelig geschminckt en verkleed aan op zaterdagochtend. Een tof kamp volgde met zeer uiteenlopende activiteiten alles erop gericht om het diploma van de hogeschool voor de griezelkunst te halen.


Zeer geslaagde vrijwilligersavond
Zaterdag 12 november organiseerden de plusscouts een gave vrijwilligersavond voor alle 15plus leden van de gelre groep als dank voor hun inzet voor de groep dit jaar. Het thema was de olympische spelen. Bijna 50 leden deden mee aan het actieve gedeelte, in vier groepen werd gestreden om de hoogste eer. Er werden vlaggen ontworpen, een fakkel gemaakt,een landnaam bedacht evenals een yell. Ook was er een quiz over de olympische spelen. Hierna werd het olympisch vuur ontstoken met de zelfgemaakte fakkels en konden de spelen echt beginnen. Na een fanatieke strijd was het tijd voor de prijsuitreiking. Hierna volgde een zeer gezellige avond o.l.v. een goede DJ. Om twee uur was het officiele deel van de vrijwilligersavond afgelopen. Voor een deel van de aanwezigen was dit nog te vroeg en zij gingen nog 'even' door.


Installatie 10 nieuwe welpen
Evenals begin dit jaar werden afgelopen zaterdag weer 10 nieuwe welpen geinstalleerd bij de zamiwelpen. Het begint bijna een traditie te worden! De welpen werden door onze groepsvoorzitter Harm geinstalleerd en na de plechtigheid was er een heerlijke High Tea voor alle welpen en ouders, broers, zusters en zelfs opa's en oma's. De High Tea was voorbereid door Winy en de welpen en leiding deden de rest. Al met al een leuke en lekkere middag.

Geslaagde Open Dag 19 september 2016
De activiteitencommissie heeft weer een prima Open Dag georganiseerd waarbij veel kinderen van buiten de groep een kijkje kwamen nemen. Er waren volop leuke en uitdagende activiteiten. Mede door het goede weer was de dag geslaagd. De Open Dag gemist? Geen probleem! Kom gewoon een keer meedoen bij de speltak van je keuze. Voor elke leeftijdsgroep zijn er mogelijkheden. Kijk onder "speltakken" in het menu voor alle opties. 


Afsluiting seizoen was top
De afsluiting van het seizoen was top! Een leuke fietstocht aan de hand van diverse routetechnieken en met onderweg 7 posten met allerlei opdrachten. Veel jeugdleden en hun ouders en leiding van de diverse speltakken fietsten mee. Onderweg een flinke bui maar daarna droog weer. Weer teruggekomen bij het clubhuis was het tijd voor het overvliegen: de leden die overgaan naar een oudere speltak moesten een kort parcours afleggen op de ropecourse en werden dan opgewacht door de leden van hun nieuwe speltak. Dit jaar vlogen veel bevers en daarnaast veel oudere jeugdleden over naar de Explorers, Roverscouts en de stam.
Vervolgens konden alle ongeveer 150 aanwezigen starten met de zeer goed verzorgde barbecue. Denise H., Carolien en Pienel waren hier erg druk mee geweest. Hulde daar voor!
Ten slotte een groot compliment voor de Roverscouts die de hele dag georganiseerd hebben. De tocht was prima, de aankleding van het terrein was mooi en de BBQ was lekker. Bedankt!

Open dag 25 juni 2016
Een goede opkomst, ruim 20 kinderen van buiten de groep en zo'n 40 Bevers en Welpen. Redelijk weer en een uitdagend programma, dat waren de ingrediŽnten van een geslaagde Open Dag op 25 juni. Het activiteitenteam en de aanwezige leiding en overige vrijwilligers zorgden voor een leuk middag. Veel kinderen die nog geen lid zijn van de scouting hebben aangegeven om in het nieuwe seizoen, vanaf 27 augustus, weer een kijkje te komen nemen. Ze zijn natuurlijk van harte welkom! Open Dag gemist? Geen probleem, kom ook gewoon een keer mee doen bij de speltak van je keuze. Kijk op deze site onder "speltakken" voor meer informatie over leeftijdsgroepen en opkomsttijden. 

Meer foto's onder links en downloads op deze pagina!

Zeer geslaagde Scout It Out in Twello Centrum
Een stralende dag en stralende kinderen. Wat wil een mens nog meer! Een gezellige chaos in het dorp, dat was het afgelopen zaterdag. De Bevers en Welpen hielden hun opkomst in Twello Centrum om iedereen te laten zien hoe leuk scouting is. En spelenderwijs leer je van alles. Het spel "Een tegen Allen" werd gespeeld met zeer gevarieerde spelopdrachten, een spreekstalmeester en een echte jury! Aan het eind van de middag kreeg iedereen een lekker ijsje. Dank aan alle leiding voor de leuke middag!

Oude foto's Gelre groep
Van ons lid Han van 't Zand ontvingen wij een link naar oude foto's van de Gelre groep. Leuke foto's met vaak nog jonge koppies van nu al een tikkeltje oudere leden en oud-leden. Leuk om eens te bekijken! Klik op de link hiernaast onder 'downloads en links"
Filmpje bouw in 1 minuut
Foto's opening clubhuis
Nog meer foto's opening
Foto's Meidendag 2013
Foto's kamp Ommen mei 2013
Foto's Scouting on ice
Foto's boerenkoolfeest 2014
Foto's Scouting Challenge
Foto's afsluiting seizoen
Foto's winterfair 2014
Foto's open dag 3 jan. 2015
Foto's Boerenkoolfeest 2015
Foto's Koningsdag 2015
Link naar Twitter
Link naar Facebook
Foto's Sinterklaas 2015
Foto's Kerstmarkt 2015
Foto's carbid schieten 2015
Foto's open dag 2 jan. 2016
Foto's installatie zamiwelp
Foto's Boerenkoolfeest 2016
Link naar oude foto's Gelre
Foto's Scout it out 2016
Foto's Open dag 25-06-2016
Meer foto's Open Dag 25-06
Foto's afsluit. seizoen'16
Foto's Open Dag 19-09-2016