Alles over de nieuwbouw
Sponsoring nieuwbouw
Nieuwsbrieven
EHBONieuws - Alles over de nieuwbouw
Clubhuis het Holthuske is geopend
Zaterdag 24 november 2012 is het clubhuis geopend!
Daarmee is deze informatie over de nieuwbouw aan zijn einde gekomen! 
 
Openingscommissie volop bezig
De openingscommissie regelt alles voor de opening, what's in a name, en legt de laatste hand aan de voorbereidingen! Hieronder op de foto de, enthousiaste,  leden van de commissie.
  
 
Update 22 november
Dankzij de inzet van een grote groep ouders en leden is het nieuwe clubhuis helemaal schoon en opgeruimd!
Dank aan allen die geholpen hebben!
 
Update 20 november
De eerste schoonmaakavond zit er op! Ongeveer 20 ouders en groepsleden waren fanatiek aan het schoonmaken. Hulde!
Nog twee avonden te gaan, je kunt er nog bij zijn.
 
 
Update 18 november
De laatste zaterdag voor de opening was er gelukkig een zeer grote groep vrijwilligers aan het werk. Een groep vrijwilligers was bezig met het verhuizen van de spullen die we vanuit de boerderij mee willen nemen. Daarnaast is een grote container gevuld met spullen die we niet mee willen nemen!
In het nieuwe clubhuis is de laatste hand gelegd aan allerlei zaken als de kapstok, het ophangen van whiteboards, electronica, de stamruimte e.d..
Daarnaast was er al een enthousiaste vrijwilligster die zich op het schoonmaken van de toiletten wierp.
Goed werk en deze week de laatste loodjes.
  
Update 11 november
De tijd begint te dringen! Nog 2 weken en dan is de opening. Gelukkig realiseren veel mensen zich dat en waren er weer redelijk wat gelreleden aan het klussen dit weekend! Zo zijn de raadrots en het piopalenhok al naar de nieuwe locatie verhuisd, als alsmede een hoop andere spullen. Komende zaterdag gaat de rest over! Ook is het blad van de bar van de stam er op gezet, is de afzuigkap in de keuken geplaatst, is de spoeltafel voor kwasten e.d. geplaatst, is de inloopmat gelegd, is het terrein glad gemaakt met de shovel, is er aan het magazijn gewerkt en zijn er nog veel andere klussen gedaan. Allen dank!
Heb je nog tijd en zin: a.s. a.s. zaterdag is de laatste kluszaterdag voor de opening en ook op dinsdagavonden wordt er nog hard gewerkt. Je bent van harte welkom om te helpen>
 
Update 21 oktober
Ook dit weekend is er weer hard gewerkt in en om het nieuwe clubhuis. Zo zijn de sloten in de binnendeuren geplaatst, is de trap (toch maar) gelakt, is er aan de balconrailing gewerkt en is er verder gewerkt aan de explorerruimte. Een ander ploegje hield zich bezig met het aanvoeren van kasten en ander materiaal uit de boerderij. ook is afgelopen week een start gemaakt met het plaatsen van stellingen in het nieuwe magazijn. In de kapschuur is een apart gedeelte afgetimmerd voor klein materiaal en is er een zolderruimte bijgekomen voor opslag. Kortom er is weer veel gedaan en dat moet ook wel want we hebben nog maar een kleine vijf weken voor de opening op 24 november!
 
 
Kijk voor meer foto's in foto-album!
 
Update 7 oktober
Gisteren is er weer verder geklust door een hele ploeg vrijwilligers: er is verder gewerkt aan de kapschuur, de laatste deuren zijn geschilderd, de electra is verder afgewerkt, de trap is bijna helemaal voorzien van anti-slip en het magazijn is leeggepakt en de vloer heeft een coating-laag gekregen. Daarnaast hebben twee explorers hard gewerkt aan de inrichting van hun eigen ruimte.
 
De bouw van ons nieuwe clubhuis wordt mogelijk gemaakt door:
  • Gemeente Voorst
  • Skanfonds
  • Delafonds
  • Scouting Nederland Fonds
  • Stichting Boschuysen
  • firma Bonhof Wilp
  • Rietdekkersbedrijf G.J. Veldhuis Terwolde
  • Unive Voor elkaar fonds
  • Rabobank gemeente Voorst

 
Update 1 oktober
De bestrating rond het gebouw en in de kapschuur is klaar! Fraai werk. De gemeente heeft ook de oprit naar ons hek gelegd, wel wat smal, maar ja, het is de tijd van bezuinigingen.
Binnen is er flink geschilderd aan de deuren en wordt er verder gewerkt aan de elektrische installaties.
 
Update 21 september
In de weken 37 en 38 is er verder gegaan met het bestraten rond het clubhuis. Dat is nu bijna klaar. De gemeente doet het stuk van de weg naar het hek. Ook hebben stam- en roshleden hard gewerkt aan het inrichten van hun eigen ruimtes. Die dreigen erg mooi te worden! Verder is er weer gewerkt aan de verlichting, zijn de wasbakken geplaatst en is er verder geschilderd aan de deuren.
 
 
 
 
Update 9 september
Afgelopen week is de vloerbedekking gelegd in de speltakruimtes en de leidingkamer! Ziet er meteen al een stuk mooier uit zo. Daarnaast is zaterdag verder gewerkt aan de stamruimte, de electra, de deuren zijn verder geschilderd en Ron heeft met de shovel het laatste zand aangebracht zodat er 15 september verder bestraat kan worden.
  
 
Update 2 september
Deze week is er veel werk verzet op het buitenterrein. Het zand is er door Ron ingereden met de shovel en in de week hierna is door een stratenmakersbedrijf de grond geegaliseerd en zijn de stoepranden aangebracht. Leden van de groep zijn vervolgens gestart met het leggen van de klinkers. Op 1 september is al een heel stuk bestrating gelegd! Zaterdag 15 september wordt hiermee verder gegaan. Binnen is de keuken geplaatst en is er verder geschilderd. De stam- en roshruimte worden nu ook ingericht.
 
 
 
 
 
Update 20 augustus
Op zaterdag 18 augustus is er, ondanks de hitte, toch weer flink werk verricht. Er is verder gegaan met deuren hangen en aftimmeren. Evenals het verder afmonteren van de electra. Ook is er weer geverfd en geschuurd.
 
 
 
 
 
 
Update 17 augustus
Afgelopen zaterdag 11 aug. is er weer hard gewerkt door een flinke ploeg vrijwilligers. Ook een grote groep leden van muziekvereniging Excelsior, die elke maandagavond in ons nieuwe pand gaan repeteren, heeft de handen flink uit de mouwen gestoken!Heel fijn, dat belooft een goede samenwerking!
Ook s'avonds en overdag wordt er nog volop geklust. Zo zijn bijna alle deuren afgehangen, mede dankzij een ervaren rot in het vak, is het terras boven afgetimmerd en is er flink geschilderd en gelakt. Ook is begonnen met het afwerken van de stamruimte. Buiten is een flink hek geplaatst zodat de (jeugd)leden niet op het dak kunnen klimmen. Al met al schiet het flink op met dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet tot nu toe!
Hulp blijft natuurlijk welkom! 
 
Update 29 juli
De afgelopen twee weken is er veel werk verzet door onze eigen mensen.
Zo hebben Marco en Geoffrey hun hele vakantie besteed aan het klussen in het nieuwe gebouw! Daarnaast is Bert ook veel aanwezig om te helpen. Geweldig! Ook veel andere vrijwilligers hebben op zaterdagen of door de week geholpen. Daarmee is nu bijna al het scanbehang aangebracht, is er volop geschilderd en worden de deuren verder afgehangen. Er is veel gedaan aan de verlichting en eletriciteit. Buiten is het hekwerk afgemaakt en het toegangshek geplaatst. Er is een nieuw toegangspad gemaakt, direct langs de nieuwe kapschuur. Boven wordt er gewerkt aan het aftimmeren van de ruimtes.
Daarnaast hebben externe medewerkers een start gemaakt met het leggen van de vloertegels in de gang.
Hulp kunnen we nog steeds gebruiken, vooral nu om het scanbehang te schilderen!
 
 
 
 
Update 15 juli
Na de oplevering van het gebouw is er gestart met het afbouwen van het clubhuis. Er moet nog veel werk verzet worden! Afgelopen zaterdag was een groep vrijwilligers al hard aan het werk in en om het gebouw: het hekwerk is verder afgemaakt, er is gewerkt aan het nieuwe toegangshek, er is begonnen met het afhangen van de deuren, met het aanbrengen van verlichtingsarmaturen en met verfwerk.
Voorlopig elke zaterdag en op dinsdag- en vrijdagavond ben je (scoutingleden vanaf 16 jaar en ouders) van harte welkom om te helpen. Aanmelden hoeft niet, kom gewoon naar het clubhuis om te helpen!
 
 
 
Hulp gezocht bij het afwerken van het nieuwe clubhuis!
Op 11 juli j.l. is het nieuwe clubhuis opgeleverd door bouwbedrijf Dijkhof uit Klarenbeek en installateur WKZ uit Apeldoorn. Beide bedrijven hebben prima werk geleverd en het bestuur en de bouwcommissie zijn blij dat we voor deze bedrijven gekozen hebben!  

Na deze oplevering moet er nog wel heel veel gebeuren, zowel aan het gebouw als bij het buitenterrein. Ouders en leden vanaf 16 jaar die mee willen helpen in de zomerperiode met bijvoorbeeld schilderen, bestraten of de omheining plaatsen; jullie zijn van harte welkom.   Aanmelden voor of vragen over hulp bij de buiten­werkzaamheden kan bij Jorik Tijssen: joriktijssen@gmail.com. Aanmelden voor of vragen over hulp in het gebouw bij Harm Groen: groenpol@tele2.nl    
 
Update 23 juni
De steigers zijn helemaal weggehaald, buitenverlichting is aangebracht. Op zaterdag is begonnen met het tegelwerk, o.a. in de keuken.
Vrijwilligers van de groep zijn zaterdag ook gestart met het plaatsen van het hek. De kapschuur schiet al aardig op.
 
 
 
Update 17 juni
Het houtwerk aan de buitenkant van de grote zaal is geplaatst. De steigers zijn gedeeltelijk verwijderd zodat de balustrade en de buitentrap geplaatst kunnen worden. De "firma Kolkman en zonen" is druk bezig om de kapschuur af te bouwen, de eerste planken aan die de buitenwand gaan vormen zijn aangebracht.
De vaart zit er goed in en dat moet ook wel want half juli zal de overdracht plaatsvinden. Dan start ook de zelfwerkzaamheid binnen en buiten het gebouw!
 
 
Update 10 juni
De damwand is geplaatst achter de kapschuur en de kapschuur heeft nu een dak gekregen. Op 8 juni was er een feestelijk moment: het bereiken van het hoogste punt (overigens al enkele weken geleden) werd gevierd: een lekkere lunch voor de bouwvakkers, de architect, directie Dijkhof en WKZ en een delegatie van het bestuur en de bouwcommissie!
 
 
 
Update 1 juni
De afdekvloer is gestort op de buizen van de vloerverwarming. Daarnaast is WKZ druk met het leggen van leidingen voor water, verwarming en elektra. Veel houtwerk is ook al geplaatst. Al het glas is ook geplaatst. De eerste lading stenen voor de bestrating is gebracht. De bouwcommissie en de interieurcommissie buigen zich momenteel over de vraag wat er op de vloeren moet komen. De entree en de natte ruimten krijgen tegels.
 
Update 25 mei
Deze week is verder gemetseld aan de buitenmuren en is er dakbedekking gelegd.
 
 
 
Update 18 mei
De zelfwerkzaamheid is zeer goed verlopen! Donderdag waren alle leidingen voor de vloerverwarming al gelegd. Perfect werk door de inzet van velen! Dank daarvoor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Update 13 mei
Afgelopen week is er hard gewerkt: het dak is gelegd en er is veel metselwerk verricht. Alsmede kozijnen geplaatst.
Dit weekend is er begonnen met het leggen van de vloerverwarming door eigen leden van de groep. Elke dag / avond van de komende week en weekend zal er door leden gewerkt worden aan het leggen van de buizen voor de vloerverwaming! 
 
 

Update 30 april
In week 10 is begonnen met het metselwerk en zijn de kozijnen geplaatst.
Tevens is de familie Kolkman, bestaande uit vader Bert en zonen Leon en Thijs begonnen met het afbouwen van de kapschuur. De aannemer heeft de vloer en de stalen balken geplaatst. Om geld te besparen hebben Bert, Leon en Thijs aangeboden om de schuur af te bouwen. Wij zijn daar als Gelre groep erg blij mee!

 
Update 20 april
Deze week is de staalconstructie van zowel de kapschuur als het clubgebouw geplaatst. Op de eerste verdieping kun je nu goed zien hoe de stam- en explorerruimtes worden, evenals het overdekt terras.
 
 
 
 
 
Update 12 april
De breedplaat vloerdelen zijn gelegd en de stempels geplaatst. Er is begonnen met het aftekenen van het leidingwerk (electra en dergelijke).
Deze week is verder gewerkt aan de leidingen en aan de verdiepingsvloer.
 
  
 
Update 5 april
Dijkhof is begonnen met het stapelen van de betonblokken die de binnenwanden van ons gebouw worden. Je kunt nu goed zien hoe de indeling gaat worden.
 
 
 
Update 28 maart:
De damwand waartegen de geluidswal komt te liggen is gestort en er is isolatiemateriaal tegen de damwand geplaatst. De fundering van de kapschuur is gestort.
 
 
 
Update 22 maart:
Het beton voor de vloer op de begane grond is gestort, je krijgt nu al een goed beeld hoe groot het gebouw wordt.
 
Update 15 maart:
De fundering is gestort en men is nu bezig met de leidingen die onder de vloer komen.
 
 
 
Start bouwwerkzaamheden
Op maandag 20 februari is aannemer Dijkhof uit Klarenbeek begonnen met de graafwerkzaamheden voor ons nieuwe clubhuis! Nadat de eerste planning van starten op 13 februari niet lukte door de vorst is het dan nu eindelijk zover! Bij de graafwerkzaamheden wordt het gat gegraven voor de fundering van het clubhuis. Het zand dat vrijkomt wordt gebruikt voor de wal waartegen het clubhuis gebouwd gaat worden. De wal dient vooral als geluidswal, zodat onze toekomstige achterburen minder last hebben van ons.  Geprobeert zal worden om regelmatig een update van de bouwwerkzaamheden te geven, met veel beeldmateriaal van de voortgang.
 
 
  

     infoblad nieuwbouw nr. 1
bouwtekening nieuw clubhuis