Bevers
Shanti-welpen
Zami-welpen
Scouts vrijdag
Scouts woensdag
Explorers
Roverscouts
Stam
PlusscoutsSpeltakken - Shanti-welpen

Ben jij een meisje tussen de 7 en 11 jaar en heb jij zin om een keer langs te komen en een keer mee te doen met een opkomst? We beginnen elke zaterdag, behalve tijdens de schoolvakanties om 14.00 uur en stoppen om 16.00 uur. Kom gerust een keertje kijken. Je bent van harte welkom!

Vanaf seizoen 2017-2018 staat alle actuele informatie over de Shantiwelpen op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/ScoutingTwello/

Kamp 2015
Nadat alle shantiwelpen en overige passagiers ingecheckt waren, kon ons avontuur in Spanje beginnen. Althans, dat dachten we!
In het vliegtuig waren 4 passagiers aanwezig die niet in bezit waren van een paspoort, maar wel met flinke flappen Peseta's op zak.
Na flinke turbulentie, waarbij we geen gordels hadden, zijn we veilig geland. De 4 passagiers die illegaal in Spanje aankwamen, wisten te ontsnappen. De stewardess had dit vaker mee gemaakt. Zij kon ons precies vertellen waar de 3 mannen en 1 vrouw naar toe zouden vluchten. De stewardess vroeg ons te helpen zoeken in de richting van de Spaanse grens. Deze grens viel precies in een bos wat voor de Shantiwelpen erg prettig was vanwege de warmte.
Aan de hand van een smokkelspel waarbij de "illegalen" in bezit waren van een waterpistool dat zorgde voor een beetje verkoeling, wonnen de shantiwelpen alle Peseta's. Van de Stewardess mochten zij het geld houden om leuke dingen van te doen.
Zo, dat klusje is geklaard, nu op naar onze camping waar we alles willen verkennen, en waar we toe zijn aan een ijsje.
Die avond volgden de shantiwelpen een salsa-les. De een ging lekker soepel waar de ander moeite had met de pasjes en het ritme.

Meer foto's in foto-album!
Vermoeid van al het dansen in de warmte, maakte iedereen zich klaar voor een spannende film.
En als je nu denkt dat de kinderen op tijd zouden gaan slapen, nou.. dan hebben jullie het mooi mis! Kussengevecht, snoepjes eten, kletsen en wandelingetjes naar de toiletten, was wat de kids bezig hielden tot 02.30uur!!!

En jawel, om 06.45 uur lieten de eerste kinderen weer van zich horen. Dan is het echt niet leuk als je van de leiding tot 08.00uur in bed moet blijven liggen. "aah gelukkig"! we hebben nog wat snoepjes die ons zoet kunnen houden tot we dan eindelijk uit ons bed mogen.
Na een ontbijt in het gras waren de kinderen al weer druk met liters zonnebrand om maar te voorkomen dat ze zouden verbranden.
Waterspelen deed hen goed in de ochtend. 
Na de lunch maakte iedereen zich klaar voor een uitje samen met de Zamiwelpen. We zaten al wel geteld 2 minuten in de auto toen de welbekende vraag werd gesteld:" zijn we er al bijna?"
Aangekomen bij Forellenkwekerij 't Smallert, waren de kinderen door het dolle heen! ik wil van de waterglijbaan, ik wil in de kano, ik wil bij de vissen kijken!
De kinderen wisten zich lange tijd te vermaken.

Bij terugkomst op de camping vlogen de kinderen hun tent in om verder te gaan met waar ze die ochtend gebleven waren: SNOEPEN!!!
Wat vervelend dat er daardoor zoveel avondeten overbleef voor de leiding. Na 1 Tortilla met gehakt en sla, hadden de kinderen genoeg en wilden maar al te graag weer hun tent opzoeken om verder te gaan met kwebbelen en natuurlijk weer een graai te nemen in die snoepzak.
Vanavond hebben we elkaar geschminkt, liedjes gezongen bij het kampvuur en popcorn gepoft boven het vuur.
Die avond sliepen de meisjes al snel als roosjes.

Wat er die volgende ochtend gebeurde was een wonder..... De meiden hebben uitgeslapen tot 09.00uur!!!!!
Hoewel we afgesproken hadden dat de shantiwelpen de leiding zou verwennen met een uitgebreid ontbijt, zat er voor de leiding niets anders op dan hun eigen ontbijt voor te bereiden.. dit ging gepaard met 7 zwarte croissantjes. (Tja, zo'n kamp valt voor de leiding ook niet mee!).
Na het uitgebreide ontbijt, was het tijd om al onze spullen op te ruimen.
Er was nog net tijd om voor iedereen een alcoholvrije Sangria te maken, voordat we weer terug vlogen naar Nederland.
We hadden een voorspoedige vlucht en waren binnen 5 minuten weer terug in Nederland.
Wat was iedereen blij om weer te kunnen knuffelen met hun papa en mama.

High Tea 19 oktober 2014
Vandaag zijn de shanti-welpen druk bezig geweest met het maken van een high tea voor de moeders! Maar scouting is scouting niet als er ook aan dit idee een eigen draai werd gegeven.. High tea, oftwel: hoge thee. Nadat er een geheimzinnig mailtje werd rondgestuurd over iets ''op hoogte'' werden de moeders toch wel erg nieuwsgierig. Van 10.00 uur tot 12.00 uur hebben de shanti-welpen allemaal goed hun handen uit de mouwen gestoken. Net op tijd, voordat de moeders arriveerden, was de tafel gedekt, stond al het lekkers op tafel en was alles mooi versierd. Na het drinken van een paar lekkere koppen thee en het eten van bijv. scones, sandwiches, mini-tompoucen, wraps, een smoothie en lekkere gevulde eitjes gingen alle kinderen met hun moeders om 13.00 met een volle buik op huis aan.


Weekendkamp
Vrijdagavond 24 mei was het dan zo ver! Vol spanning en niet wetend wat komen gaat, loopt iedereen over de modderige paden naar het grote tentenkamp. Alle bedden zijn opgemaakt, dus het programma kan beginnen! Nou ja programma, “battle of the survival”. Na een korte opening bij een warm vuurtje maakt iedereen in zijn of haar groepje een vlag met een zelf verzonnen naam! De ene naam nog spectaculairder dan de andere naam. Na een verkenning op kampeerterrein “ada’s hoeve”in Ommen, staat de “openlucht bioscoop” klaar voor een spannende film bij het warme kampvuur.

Na een zeer korte nacht en een stevig ontbijt lopen we in teams een tocht naar het centrum waar we eerst lunchen aan water “de vecht” en waar we later in teams onze eigen boodschappen halen voor het avondeten. (soep, hamburgers, gepofte aardappel en pannenkoek met slagroom en vruchtjes). Terug bij ons tentenkamp staat er een rope-course op het programma. Allen waren ze erg strijdlustig. Het avondeten werd natuurlijk klaargemaakt in het kampvuur! Nadat iedereen zijn buik vol had, brak helaas het slechte weer door en werd het programma aangepast met tevens weer een goede film, maar dit keer gewoon in de grote tent met niet te vergeten de luxe, niet thuishorende in de survival, maar toch wel erg prettig en warme, terrasheather. Wat er voor zorgde dat het goed vertoeven was. Na een warm broodje knakworst en flinke klodders saus, kregen de meesten last van “ja- knikkende “ hoofden en oogleden die niet meer goed open wilden. Rond 23.00 uur lag iedereen dan ook in diepe rust. De volgende ochtend was de strijdlust wat minder en kwam er zware vermoeidheid voor in de plaats. Als slenterend wist toch iedereen zijn of haar eigen bagage op te ruimen en zelf hun tenten af te breken!


Opkomst zaterdag 10 november
Het nieuwe clubhuis is bijna klaar, nog 2 weken tot de opening! De klok is weer een uurtje terug gezet en dat betekend dat het bijna winter is, het is sneller donker en het wordt steeds kouder. Voor de dieren moeilijker om eten te vinden. Daarom hebben wij bedacht om de vogels dit jaar eens een handje te gaan helpen. Dankzij Silke hebben we bloempotjes gekregen en zijn de shantiwelpen aan de slag gegaan. De bloempotjes zijn de welpen gaan versieren met servetten. De shantiwelpen waren druk aan het knippen, plakken, passen en meten welke afbeelding & kleur het mooist was voor hun eigen bloempotje. Nadat iedereen het bloempotje versierd had, hebben wij er nog een glanslaag over heen gedaan. De volgende opkomst gaan we bloempotjes afmaken, met frituurvet en vogelzaad. Hoe de bloempotjes er uiteindelijk uitzien lezen jullie in het volgende verslag! Helaas was dit onze laatste echte opkomst in het oude clubgebouw. Maar wij hebben heel veel zin om in het nieuwe clubgebouw weer verder te gaan met onze opkomsten!

Opkomst zaterdag 8 september 2012   
Het nieuwe seizoen is weer begonnen, op zaterdag 8 september hebben de shantiwelpen primitief gekookt. De shantiwelpen moesten zelf een gat in de grond graven en doormiddel van een aanmaakblokje en een magnesiumstick vuur maken. Het was iets lastiger dan gedacht maar het is uiteindelijk goed gelukt. boven op het vuur werden er twee grondharingen gelegd en daarboven op werd lekker soep en knakworsten warm gemaakt. Na lang wachten en roeren en roeren waren de soep en knakworstjes klaar om opgegeten te worden. Ondertussen dat de soep en de knakworsten warm aan het worden waren, hebben de shantiwelpen zelf stokbrood gebakken boven het grote vuur.
Vader en dochterkamp 2012
In het weekend van 25 en 26 februari zijn de shantiwelpen samen met de vaders op kamp geweest. Om 12.00 uur kwamen de shantiwelpen een voor een bepakt en bezakt aan bij het clubgebouw. Hier hebben we eerst geluncht. Vervolgens zijn we met auto’s naar het pondje op de Worp gereden om boodschappen voor het avondeten te kopen in de stad. Met tassen vol boodschappen kwamen we terug bij het clubgebouw. In tweetallen hebben de meiden hun recept klaar gemaakt voor het grote diner.

Om 17.00 uur kwamen de vaders om te mogen proeven van de heerlijke maaltijd. De vaders werden blij gemaakt met de grote afwas dat zij schoon mochten maken terwijl de meiden hun bedden vast opmaakten. Na een kop koffie / thee werd iedereen in 2 groepen verdeeld om vervolgens een puzzeltocht door het centrum van Twello te maken. Als afsluiter van die dag hebben we broodjes gebakken bij het kampvuur en onze stemmen schor gezongen.

Hoewel de vroege vogels al om 06.30 uur wakker waren zaten we pas om 09.30 uur aan het ontbijt die klaar gemaakt werd door de vaders. Nog even een kleine voorbereiding en we konden verder met het programma wat was, “kopspijkers”. Nog even buskruit gespeeld en toen toch echt moe maar voldaan naar huis!