Bevers
Shanti-welpen
Zami-welpen
Scouts vrijdag
Scouts woensdag
Explorers
Roverscouts
Stam
PlusscoutsSpeltakken - Zami-welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om elke week wat anders te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de Zami-welpen van de Gelre groep. Voor jongens en meisjes!

Elke zaterdagmiddag, behalve tijdens schoolvakanties, van 14.00-16.00 uur. De leiding van de zamiwelpen is te bereiken via zamiwelpen@gmail.com

Vanaf seizoen 2017-2018 staat alle actuele informatie over de zamiwelpen op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/ScoutingTwello/


Sinterklaas 2016
Ook dit jaar kwam Sinterklaas weer op bezoek bij de zamiwelpen. Sint en de Pieten kwamen met heel speciaal vervoer: in de bak van een grote shovel. Het was een gezellige middag met veel pepernoten en cadeautjes!


Installatie 10 nieuwe welpen 29 oktober 2016
Evenals begin dit jaar werden afgelopen zaterdag weer 10 nieuwe welpen geinstalleerd bij de zamiwelpen. Het begint bijna een traditie te worden! De welpen werden door onze groepsvoorzitter Harm geinstalleerd en na de plechtigheid was er een heerlijke High Tea voor alle welpen en ouders, broers, zusters en zelfs opa's en oma's. De High Tea was voorbereid door Winy en de welpen en leiding deden de rest. Al met al een leuke en lekkere middag.

Installatie zamiwelpen
Zaterdag 30 april werden vier nieuwe zamiwelpen geinstalleerd door onze groepsvoorzitter Harm Groen. Het ging om Anouk, Bram, Melchior en Sem.
Zij horen nu ook echt bij de zamiwelpen en we hopen dat ze een leuke tijd hebben bij de Gelre groep!

Zamiwelpen bij de brandweer Deventer
Op zaterdag 2 april 2016 gingen de zamiwelpen naar de brandweer in Deventer. Onze leider Akela (Laurens) werkt bij de brandweer en hij had met behulp van collega's een leuk en spectaculair programma opgezet voor de welpen. Zo mochten de welpen o.a. zelf blussen, in de hoogwerker omhoog, met een brandblusser spuiten en kijken hoe een auto werd opengeknipt. Ook kregen ze een rondleiding door het gebouw van de brandweer. Kortom, een geweldige belevenis voor de welpen! Met grote dank aan de mensen van de brandweer Deventer!

(meer foto's in het foto-album)

Welpen creatief
Zaterdag 5 maart j.l. waren de zamiwelpen weer volop actief tijdens hun opkomst. Begonnen werd met een ruig spelletje om de energie even kwijt te kunnen. Vervolgens gingen de welpen creatief bezig: het overtrekken van een figuur uit het Junglebook op een triplex plaat, vervolgens werd het figuur uitgezaagd en ten slotte geschilderd. Resultaat was een bonte verzameling van junglefiguren zoals Hathi de olifant, Akela de wolf, Mowgli het mensenjong en Ka de slang. Volgende week mogen de welpen hun werkstuk mee naar huis nemen, dat was nu wel even lastig voor een aantal welpen, zo lang nog wachten om het thuis te laten zien, maar de verf was nog nat. Volop afwisselende activiteiten bij de zamiwelpen op zaterdagmiddag! Komende zaterdag wordt er primitief gekookt en de week er op gaan we zwemmen met de hele scoutinggroep in zwembad de Schaeck. Op 2 april wordt het nog spannender, dan gaan de welpen een bezoek brengen aan de brandweer in Deventer! Wil je ook meedoen? Kom dan gewoon op zaterdagmiddag om 14.00 uur naar het clubhuis van de Gelre groep aan de Stinzenlaan 80 in Twello.

Installatie 10 nieuwe welpen bij Scouting Gelre groep
Het komt niet zo vaak voor dat er tien nieuwe welpen tegelijk worden geďnstalleerd bij de Scouting Gelre groep in Twello maar afgelopen zaterdag was dat wel het geval bij de zamiwelpen. Zami staat voor zaterdagmiddag en welpen zijn jonge scouts van 7 tot en met 11 jaar.
Vier nieuwe welpen werden geďnstalleerd en 6 kinderen die van de Bevers (5-7 jaar) over zijn gekomen. Door de installatie waarbij de welpen beloven hun best te doen een goede welp te worden zijn ze echt opgenomen in de welpengroep.
De welpen en de leiding van de zamiwelpen hadden voorafgaand aan de installatie samen een high tea voorbereid voor de ouders, opa’s & oma’s en broertjes & zusjes die aanwezig waren bij de installatie. Met ruim 65 deelnemers was het een gezellige en smaakvolle bijeenkomst in het fraaie clubhuis van de Gelre groep.

Voor foto's kijk bij 'nieuws'

Sinterklaasfeest 2015
Ook de zamiwelpen waren present toen Sinterklaas en 3 Pieten bij de Gelre groep op bezoek kwamen op 28 november. Nadat de welpen uit volle borst meezongen met de Sinterklaasleidjes die muziekvereniging Exselsior speelde en de Pieten royaal strooigoed hadden uitgedeeld gingen de zamiwelpen een speciaal Sinterklaas Ganzenbordspel spelen waarbij de cadeautjes van de ene welp naar de andere gingen, waarbij cadeau's verstopt moesten worden en weer opgezocht door een andere welp en waar ze soms een beurt moesten overslaan als ze op het verkeerde nummer terecht kwamen. Uiteindelijk ging elke welp met een leuk cadeau naar huis. Ook zat er nog wat in de zelf geknutselde schoentjes. Een gezellige opkomst dus!  

JOTA-JOTI 2015

De welpen van de zaterdagmiddaggroep van de Scouting Gelre groep uit Twello hebben op 17 oktober j.l. meegedaan aan allerlei activiteiten op het gebied van communicatie en internationaal die de Scoutinggroep President Steyn in Diepenveen organiseerde ter gelegenheid van de JOTA: Jamboree On The Air. De JOTA is een jaarlijks terugkerende activiteit voor scouts van over de hele wereld waarbij men in contact komt met scouts uit andere landen via zendapparatuur. Daarnaast is er ook nog de JOTI: Jamboree On The Internet. In 2014 deden 1.3 miljoen scouts mee aan de JOTA-JOTI uit 157 landen.
Zo deden de welpen mee aan leuke en uitdagende spellen in een groepje bestaande uit welpen van de Gelre groep, van de Pres. Steyngroep en van de James Lovellgroep uit Bathmen. Spellen die te maken hebben met communicatie, non-verbaal en verbaal. Zo mochten ze ook via de zendapparatuur met scouts uit andere plaatsen in Nederland praten.
Weer terug in ons eigen clubhuis werd er nog gegeten en daarna nog een paar spelletjes gedaan.
Kortom, weer een leuke activiteit voor de zamiwelpen.

Nieuwe start seizoen 2015
Met een, bijna, nieuw leidingteam is het nieuwe scoutingseizoen bij de Zamiwelpen fris gestart! Er wordt nu meer gebruik gemaakt van het welpenthema: junglebook. Alle leiding heeft nu een echte scoutingnaam: Akela, Bagheera, Baloe, Raksha, Chil en Hathi. Op zaterdag 26 september gingen de welpen naar de Khaali Jagah vlakte waar sport en spel centraal staan. Op weg naar deze vlakte moesten de welpen over lavarivieren zien te komen. Eenmaal aangekomen werd er trefbal gespeeld, paaltje vangen, touwtrekken en nog veel meer. Onderweg werd deze foto gemaakt:Weekendkamp
Vrijdag 24 mei 2013 was het dan zover. De zaterdagochtend en zaterdagmiddag welpen begonnen aan de ‘battle of the survival’. Een weekend lang kamp op het prachtige scoutingterrein in Ommen. De weergoden werkten mee. Na de teamsamenstelling heeft elk team zijn eigen teamvlag gemaakt. Het werd al snel koeler en was er dus reden om een goed kampvuur te maken. Hierdoor bleef iedereen warm tijdens de openlucht bioscoop!  

 

Na een korte nacht zijn wij na een goed ontbijt met de kaart vertrokken naar Ommen. Na even zoeken was het dorp gevonden, zelf boodschappen doen en lunchen aan de Vecht. Na terugkomst bleek er een ropecourse te zijn waarin elk team zich moest bewijzen.  

Na een goede kampvuurmaaltijd werd de strijd tussen de teams verder voortgezet in de tent door middel van een quiz. De puntentelling werd bijgehouden met een spijker die in het houtblok moest verdwijnen. Na de bloedstollende quiz was er een film maar de meeste kids hielden dit niet meer vol en zijn vroegtijdig gaan slapen!  

Zondagochtend ontbijten en opruimen.... Het weekend was zo geslaagd dat iedereen is vergeten wie nu eigenlijk de winnaar was!  

------------------------------------------------------------------------------------

Elke zaterdagmiddag hebben wij opkomst. Meestal zijn wij buiten te vinden (behalve als het slecht weer is). Het bos, het speelveld en zo af en toe een kamp op het clubhuis of in een tent. Het eerstvolgende weekend  is alweer in voorbereiding.

Nieuwsgierig? Kijk eens in ons foto-album.Er zijn nog geen links en/of downloads beschikbaar bij dit onderwerp.