Nieuws


Fijne feestdagen en een scouting vol 2022!

Het afgelopen jaar was er weer eentje die we bijzonder kunnen noemen, gelukkig hebben onze vrijwilligers voor en achter de schermen hun uiterste best gedaan om er alles uit te halen wat mogelijk was, en we kunnen wel zeggen dat ze dat gelukt is!

Ondertussen kunnen we gaan uitkijken naar 2022, we hopen eindelijk ons jubieumkamp en vele andere te gekke activiteiten te kunnen organiseren!

Jullie gaan nog van ons horen!


Rabo Clubsupport 2021Rabo_Clubsupport_2021.jpg

Alle lieve stemmers enorm bedankt! En natuurlijk ook Raboclubsupport!

We hebben 911.83 euro opgehaald!

Dit mooie bedrag gaan we inversteren in onze kamp matrialen. en zullen we nog jaren plezier van hebben!


We hebben weer een datum voor de reünie!

Hou 26 maart 2022 vrij in uw agenda want dan hebben we de reünie van de Gelre Groep. Deze reünie is voor alle leden en oud leden. meer informatie volgt!


Het nieuwe seizoen is begonnen!

Onder tussen zijn alle speltaken weer begonnen!


Scouting leiding gezocht (M/V)

Wij zijn een (groeiende) gemengde welpengroep en komen elke week op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 samen. De groep wordt begeleid door 4 leiding die dit met heel veel plezier doen. Iedere week zorgt dit leidingteam voor een uitdagende opkomst. Dit kan van alles zijn. Hutten bouwen in het bos, spelletjes, knutselen, scoutingtechnieken, koken en nog veel meer. Ook gaan we graag op kamp. Woon je in de omgeving van Twello en heb je tijd vrij op zaterdagmiddag? Dan horen we graag van je!

Meld je aan om eens mee te kijken!

Aanmelden


We mogen weer!

Beste ouders en/of (jeugd)leden,

We hebben als Scouting het belang kunnen onderstrepen van de opkomsen bij Scouting voor de jeugd.
Het resultaat is dat de overheid de regels van de lock-down voor Scouting gelukkig versoepeld heeft.
De Welpen, Scouts en Explo’s mogen weer fysiek opkomsten bij het clubhuis gaan houden!
We zijn erg blij dat de jeugdleden en leiding elkaar weer mogen ontmoeten en samen actief bezig kunnen gaan met leuke en uitdagende activiteiten.
Uiteraard zijn er nog diverse beperkende maatregelen van kracht. De speltakleiding is hiervan op de hoogte en zal daar ook zorgvuldig op letten.
De opkomsten starten weer vanaf woensdag 10 februari met de opkomst van de woensdag scouts.
De speltakleiding neemt via de gebruikelijke communicatie contact op met de jeugdleden.

Met vriendelijke scoutinggroet,

Het bestuur Scouting Gelre Groep.


75 jaar Scouting Gelre Groep Twello

logo britt kalse 2 TransparantIn 2020 bestond de Scouting Gelre groep 75 jaar! Helaas konden de jubileum activiteiten niet doorgaan in 2020. Ze zijn verplaatst naar dit of volgend jaar in de hoop dat ze dan wel door kunnen gaan.

*Het jubileumkamp voor alle leden is verplaatst naar Pinksteren 2022 (volgend jaar dus)

*De reünie word in september besloten of hij dit jaar plaats vind. U krijgt hier t.z.t. een bericht van.


Plusscouts op solextour

Elk jaar gaan de plusscouts van de Gelre groep een keer een dag op stap in plaats van de gebruikelijke avondopkomst. Dit jaar togen de plusscouts naar Laren (GLD) voor een solextour. In Laren aangekomen stonden de solexen al klaar en daarnaast nog een e-chopper voor ons, grote, lid Pieter. Er werd een mooie tocht gereden door de omgeving van Laren en na een kleine drie uur scheuren eindigde de tocht in het buurthuis van Laren alwaar beheerder Pieter zorgde voor koffie en iets lekkers. Het was mooi weer om te rijden en de plusscouts hielden het droog tijdens hun tocht.
Het bleef echter niet droog, op weg naar het clubhuis begon het te regenen en de in de kampvuurkuil geplande BBQ moest uitwijken naar de schuur naast het clubhuis. Daar is een mooie overkapping om onder te bbq'en. En zo werd de dag smakelijk afgesloten!

IMG 20200926 WA0008solex plusscouts