Nieuws

Lintje voor Ruud Egberts na tientallen jaren vrijwilligerswerk voor de scouting in Twello (en de rest van Nederland)

Ruud krijgt een lintje van de burgermeester

Ruud Egberts mag zich Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. De inwoner van Twello is koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor Scouting Gelre Groep. De uitreiking heeft zaterdagavond plaatsgehad tijdens het jaarlijkse Sint Joris kampvuur. 

Egberts is ruim 55 jaar lid van scouting Gelre Groep, waarvan al 44 jaar als vrijwilliger. Hij werd in 1979 op 24-jarige leeftijd voorzitter van de vereniging en groeide vervolgens ‘enorm’ in zijn rol. ‘Hij wist als geen ander de vrijwilligers te waarderen en te motiveren’, aldus de gemeente in een persbericht. ‘Hij was gehecht aan tradities, maar stond ook open voor vernieuwing. Hij stimuleerde de veelal jonge leiding om op cursus te gaan. Ook was hij bij bijna alle scoutingactiviteiten aanwezig om bijvoorbeeld de opening te verrichten, of de bijeenkomst af te sluiten, een hart onder riem te steken, de jeugdleden te enthousiasmeren of vrijwilligers te bedanken.’ 

Clubgebouw

De decorandus was 22 jaar voorzitter en vervolgens nog 10 jaar penningmeester van Scouting Gelre Groep. Ook was hij de afgelopen 17 jaar voorzitter en coördinator van het stichtingsbestuur en zodoende verantwoordelijk voor het beheer van het clubgebouw. Egberts heeft zich onder meer flink ingezet voor de komst van het nieuwe gebouw, toen de oude accommodatie moest plaatsmaken voor de nieuwe wijk De Schaker. Inmiddels is hij geen voorzitter meer, maar nog altijd verricht Egberts veel hand- en spandiensten. Toen de Gelre Groep 75 jaar bestond in 2020, heeft Egberts een jubileumboek geschreven. 

Jamboree

Ook buiten de vereniging was Egberts actief in de scoutingwereld. Zo was hij directeur van het Regionaal Steunpunt Scouting Overijssel en in de jaren 90 teamlid van de organisatie van Jamboree Nederland, een grote bijeenkomst van scouts uit de hele wereld. Ook is hij al een aantal jaren vrijwilliger bij het Scouting Nederland Museum. 

Volgens de gemeente Voorst kan Egberts zodoende worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.’

(Bron de stentor)


Sint Joris kampvuur scouting Gelre Groep

TWELLO- St. Joris is de beschermheilige van scouting. Het verhaal van St. Joris die de draak verslaat wordt gebruikt als voorbeeld voor een scout die zijn omgeving helpt waar hij of zij kan. St. Joris wordt altijd gevierd op de zaterdag het dichtst bij zijn naamdag 23 april.

De manier waarop het St. Joris Kampvuur wordt vorm gegeven is elk jaar weer anders. Maar de ingrediënten voor het St. Joris kampvuur zijn altijd: een mooi uitgebeeld verhaal, saamhorigheid, een gaaf, knisperend, warm, sfeervol kampvuur, en natuurlijk koek en zopie. En tot slotte legt iedereen in een grote kring opnieuw de scoutingbelofte af. Alles scouts beloven dan iedereen te helpen waar je kunt. Onder andere hieruit blijkt het sociale karakter van scouting. Samen doen. En je medemens helpen.

Voorzittershamer van Stefan naar Jan

Nieuwe voorzitterScouting is heel democratisch georganiseerd. Met een stichtingsbestuur, dat gaat over het beheer van het gebouw. En een groepsbestuur dat gaat over het scoutingspel en alle activiteiten. Het groepsbestuur kent een dagelijks bestuur en een groepsraad. In de groepsraad zitten alle leid(st)ers. En in gezamenlijkheid worden hier alle besluiten genomen. Nadat Stefan het voorzitterschap een volle periode fantastisch heeft uitgevoerd is hij tot de conclusie gekomen dat hij toch het allerleukste vindt om gave opkomsten met de scouts te organiseren. Gelukkig is Jan Toonen (ouder van een scout) bereid gevonden het stokje over te nemen. Symbolisch werd de voorzittershamer overhandigd. Super dat ouders zich in willen zetten voor de gezelligste scoutinggroep van Nederland. Woorden van dank aan Stefan. En veel succes voor Jan.

(bron Voosternieuws)


Jubileumboek Scouting Gelre Groep: Samen houden we het Gelrevuur brandend, 1945-2020

Jubileum Boek Gelre GroepTijdens het verlate boerenkoolfeest op 26 maart 2022 is, na twee jaar wachten door de coronaperikelen, het eerste exemplaar van het jubileumboek t.g.v. 75 jaar Gelre groep uitgereikt. Schrijver Ruud Egberts overhandigde dit eerste exemplaar aan Wim Muller, penningmeester van de beheerstichting. Wim heeft de uitgave van het boek financieel (privé) mogelijk gemaakt.

Het boek telt 304 pagina’s op A4 formaat in full-color. Het geeft in chronologische volhorde een prachtige inkijk in de historie van de groep. Alle speltakken komen aan de orde in de loop der jaren. Ook staan alle namen vermeld van iedereen waarvan bekend is dat hij of zij lid is geweest van de groep. Ten slotte is het boek heel stijlvol opgemaakt door Nannett Ilsink en staan er heel veel foto’s en andere afbeeldingen in het boek.
Kortom een boek om zelf te bezitten.

Ben je oud-lid en geïnteresseerd in dit boek? Tijdens de reünie die op zaterdagavond 8 oktober 2022 gaat plaatsvinden in ons clubhuis is het boek tegen een speciaal tarief te koop. Kun je niet wachten of kom je niet op de reünie: dan is het boek voor € 15,00 te koop bij Ruud Egberts. Hij is te benaderen via: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Reunie

In 2020 bestond de Scouting Gelre groep 75 jaar! Helaas konden de jubileum activiteiten niet doorgaan in 2020. Maar nu in 2022 is het eindelijk zover! Op 8 oktober 2022 is de reünie van Scouting Gelre Groep Twello, Heb je ooit of zit je nu bij Scouting Gelre Groep Twello en ben je ouder dan 18 jaar dan ben je van harte welkom om langs te komen bij onze Reünie. Vanaf 20:00 gaan de deuren open.


Fijne feestdagen en een scouting vol 2022!

Het afgelopen jaar was er weer eentje die we bijzonder kunnen noemen, gelukkig hebben onze vrijwilligers voor en achter de schermen hun uiterste best gedaan om er alles uit te halen wat mogelijk was, en we kunnen wel zeggen dat ze dat gelukt is!

Ondertussen kunnen we gaan uitkijken naar 2022, we hopen eindelijk ons jubieumkamp en vele andere te gekke activiteiten te kunnen organiseren!

Jullie gaan nog van ons horen!


Rabo Clubsupport 2021Rabo_Clubsupport_2021.jpg

Alle lieve stemmers enorm bedankt! En natuurlijk ook Raboclubsupport!

We hebben 911.83 euro opgehaald!

Dit mooie bedrag gaan we inversteren in onze kamp matrialen. en zullen we nog jaren plezier van hebben!


Het nieuwe seizoen is begonnen!

Onder tussen zijn alle speltaken weer begonnen!


Scouting leiding gezocht (M/V)

Wij zijn een (groeiende) gemengde welpengroep en komen elke week op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 samen. De groep wordt begeleid door 4 leiding die dit met heel veel plezier doen. Iedere week zorgt dit leidingteam voor een uitdagende opkomst. Dit kan van alles zijn. Hutten bouwen in het bos, spelletjes, knutselen, scoutingtechnieken, koken en nog veel meer. Ook gaan we graag op kamp. Woon je in de omgeving van Twello en heb je tijd vrij op zaterdagmiddag? Dan horen we graag van je!

Meld je aan om eens mee te kijken!

Aanmelden


We mogen weer!

Beste ouders en/of (jeugd)leden,

We hebben als Scouting het belang kunnen onderstrepen van de opkomsen bij Scouting voor de jeugd.
Het resultaat is dat de overheid de regels van de lock-down voor Scouting gelukkig versoepeld heeft.
De Welpen, Scouts en Explo’s mogen weer fysiek opkomsten bij het clubhuis gaan houden!
We zijn erg blij dat de jeugdleden en leiding elkaar weer mogen ontmoeten en samen actief bezig kunnen gaan met leuke en uitdagende activiteiten.
Uiteraard zijn er nog diverse beperkende maatregelen van kracht. De speltakleiding is hiervan op de hoogte en zal daar ook zorgvuldig op letten.
De opkomsten starten weer vanaf woensdag 10 februari met de opkomst van de woensdag scouts.
De speltakleiding neemt via de gebruikelijke communicatie contact op met de jeugdleden.

Met vriendelijke scoutinggroet,

Het bestuur Scouting Gelre Groep.


75 jaar Scouting Gelre Groep Twello

logo britt kalse 2 TransparantIn 2020 bestond de Scouting Gelre groep 75 jaar! Helaas konden de jubileum activiteiten niet doorgaan in 2020. Ze zijn verplaatst naar dit of volgend jaar in de hoop dat ze dan wel door kunnen gaan.

*Het jubileumkamp voor alle leden is verplaatst naar Pinksteren 2022 (volgend jaar dus)

*De reünie word in september besloten of hij dit jaar plaats vind. U krijgt hier t.z.t. een bericht van.


Plusscouts op solextour

Elk jaar gaan de plusscouts van de Gelre groep een keer een dag op stap in plaats van de gebruikelijke avondopkomst. Dit jaar togen de plusscouts naar Laren (GLD) voor een solextour. In Laren aangekomen stonden de solexen al klaar en daarnaast nog een e-chopper voor ons, grote, lid Pieter. Er werd een mooie tocht gereden door de omgeving van Laren en na een kleine drie uur scheuren eindigde de tocht in het buurthuis van Laren alwaar beheerder Pieter zorgde voor koffie en iets lekkers. Het was mooi weer om te rijden en de plusscouts hielden het droog tijdens hun tocht.
Het bleef echter niet droog, op weg naar het clubhuis begon het te regenen en de in de kampvuurkuil geplande BBQ moest uitwijken naar de schuur naast het clubhuis. Daar is een mooie overkapping om onder te bbq'en. En zo werd de dag smakelijk afgesloten!

IMG 20200926 WA0008solex plusscouts